little bit of ... ®

macine zgode i nezgode...


22.11.2010.

zašto su neki..(čitaj. mnogi) ljekari glupi?

Na ovo pitanje ni sama ne znam odgovor. Haj sto su zdravstveni radnici masovno neljubazni pa mi se NAJMILIJE s njima porječkat', čak više nego sa neljubaznom tetom na šalteru..nego što komplikuju stvar do P.MATERINE!

Naše zdravstvo je otišlo u neku stvar! Ja ne idem npr u svoj dom zdravlja da vadim krv zato što je tamo laboratorija zajedno za metuzaleme, ljude srednjih godina, trudnica..sve skupa! Moras doci u 5 ujutro da prvi predas knjizicu i onda te ona glupaca prozove 11-tog. Idem u dom zdravlja gdje se zna gdje su trudnice i djeca a gdje ostali.
Međutim, situacija sa doktorom opće prakse je takva da ti, da bi uzeo jednu uputnicu samo, bez da se pregledas, moras nazvati na telefon i onda ti ona zenska, kad se javi nakon 1,5 h pokusavanja da dobijes, kaze kako nema termina naredni mjesec..!! ili kad kazes ALI SAMO UPUTNICA MI TREBA?!!..kaze dodjite u pola 8 ujutro pa sacekajte prije nego pocne doktor raditi regularnu smjenu od 8h.
E tih takvih u pola 8 ujutro ima 20. Doktor/ica naravno ne pocinje prije 8 i ti si na konju ako docekas svoju uputnicu do 10.
Odlazis specijalisti i kaze ti pocetkom septembra da dodjes na pregled krajem oktobra, samo da se ustanovi sta ti je
Sta ces..ili cekat ili idi privatno!?

Ali ja skrenuh s teme sad. Naljuti me to što mi se opet kao prije 2 godine na ocnom kapku pojavilo nesto od cega se suše kapci, pomalo svrbe i nako izgleda kako natecen kapak (oba). Testirala sam sjene..nije do njih. Kod mame je nesto vrlo slicno. Odemo u apoteku, ne daju zaboga jer je oko ociju. I sad treba da idem jel doktoru i da dodjem na red 2012 u augustu. Što je najgore poslaće me očnom ljekaru kao što su mojoj mami jutros uradili. I ode ona očnom, kaže joj ona tamo...nije ovo za mene...pa kaze mama..ja sam im rekla..al valjda kontaju da si glup sta li. I sad i moja mama mora da vadi bris grla i nosa kao i ja prije 2 godine (http://macmac.blogger.ba/arhiva/2009/01/07/1992671), pa ce onda mjeriti ocni pritisak, pa sinuse snimit, pa mozda i abdomen..sve zbog ispucanog ocnog kapka.
Zar ovi ljekari misle da smo mi besposleni a uz to i glupi?

little bit of ... ®

eXTReMe Tracker